Melinda Gates

Melinda Gates har utsetts till världens tredje mäktigaste kvinna. Hon var tidigare anställd på storbolaget Microsoft som grundades av hennes make Bill. Melinda hade ansvaret över flera avdelningar på detta kända IT-företag så som Publisher, Bob och Encarta. På Microsoft kom hennes utbildningar inom datavetenskap och nationalekonomi väl till pass. Idag arbetar hon mestadels med välgörenhet och tillsammans med Bill driver hon organisationen Melinda & Bill Gates Foundation. Föreningen är världens största privatägda välgörenhetsorganisation. Melinda Gates sitter dessutom i styrelsen för The Washington Post som är en av de största dagstidningarna i USA.

Brinner för välgörenhet

Melinda gästade Skavlan och hans program i SVT under hösten 2016. I tv-programmet talade hon bland annat om sina tre barn som hon har tillsammans med Bill och hur de försöker att få ihop vardagspusslet och leva ett vanligt familjeliv. Med Skavlan samtalade hon också om något som ligger henne varmt om hjärtat, nämligen välgörenhet. Sedan unga år har hon engagerat sig i att hjälpa andra. Melinda kommer från en arbetarklassfamilj där pappan hade två jobb för att kunna försörja sin familj. Melinda gick i en katolsk skola där det krävdes att eleverna spenderade tid på frivillighetsarbete efter skoldagen. Idag har paret Gates möjlighet att stötta behövande ekonomiskt genom sin välgörenhetsorganisation som har en förmögenhet på 280 miljarder kronor.

Studierna tog henne till toppen

Melinda Gates föräldrar var övertygade om att studier var rätt väg att gå för Melinda och hennes tre syskon. För Melindas del tog hon dubbla universitetsexamen vilket så småningom ledde till arbete på Microsoft. Hennes make Bill kom från en rik familj och Melinda hade sina tvivel när de byggde sitt första gemensamma hem. Bill ville slå på stort och huset som låg utanför Seattle, hade en yta på omkring 6000 kvadratmeter. Melindas krav var att de skulle klara sig utan hemhjälp på helgerna och själva uppfostra, skjutsa och laga mat till barnen i så stor utsträckning som möjligt. Detta är något som paret Gates har lyckats att uppfylla och båda sägs värna om familjelivet.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Enpartistaden – En sajt om världens mäktigaste män och kvinnor