Diktatorer och diamanter

Diamanter är den ädlaste av stenar och kostar väldigt mycket. Den som har tillgång till en diamantgruva har därför också stor möjlighet att bygga makt, och i många fall bli en diktator. De flesta diamanter hittas också i de mest oroliga delarna av världen, som i Afrika och Ryssland.

Etisk handel med diamanter

diamanter är en råvara som lockar många ljusskygga individer är det väldigt viktigt att se till att du som ska köpa eller sälja diamanter gör det på ett etiskt sätt. Har du diamanter du vill bli av med och inte vill ha med skumma människor eller totalitära härskare att göra kan du sälja dina stenar hos diamantbrev.se där du enkelt kan sälja dina diamanter till bra priser. Att sälja diamanter innebär också en rånrisk som du slipper med diamantbrev.se. Med denna tjänst kan du enkelt och säkert skicka iväg dina diamanter med posten.

När du köper diamanter bör du se till att de har producerats på ett rimligt sätt och inte är så kallade blodsdiamanter eller konfliktdiamanter. Det är som sagt vanligt att diamanter bryts i delar av världen där vinsterna konsolideras hos enstaka personer samtidigt som de som jobbar i diamantgruvan har väldigt dåliga villkor.

Diamanter är status

Utöver att kunna ge makt signalerar också diamanter makt, framgång och rikedom. Det har gjort att det brukar vara en diktators favoritsten. En stor diamant eller ett tungt diamantsmycke berättar för omvärlden att det här är en person som har mycket pengar att spendera på statussymboler. För en diktator fyller det här också en annan funktion: i händelse av en kupp eller liknande är det bra att ha diamanter. De kan enkelt bäras med om man snabbt behöver fly och sen omsättas i kontanter. Per gram är det få saker som är värda så mycket som just diamanter.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Enpartistaden – En sajt om världens mäktigaste män och kvinnor