Donald Trump

Donald Trump blir USA:s nästa president. Hillary Clinton får se sig besegrad och det har hon egentligen redan gjort. Hon ringde till Trump och gratulerade honom till segern, när det stod klart att han vunnit elektorsrösterna. Men vem är han? Han är en stor affärsman, en företagsledare som 1971 tog över sin pappas företag, som heter Trump Organization. Det var där han slog sig in på fastighetsmarknaden och tjänade massor av pengar. Hans största egendom är Trump Tower som är en skyskrapa. Den är över 200 meter hög och har 58 våningar. Det är här Trump bor och driver sitt företag.

Pappa, affärsman och politiker

Donald Trump är en hård affärsman, men han har andra sidor också. Det kunde man se i hans segertal. Han verkar vara en kärleksfull pappa till sina fem barn som stod vid hans sida när han utsågs till vinnare och med tårar i sina ögon tackade han alla i sin familj. Han växte upp i New York och lärde sig tidigt om fastighetsaffärer. Donald har rötter i Tyskland. Hans farföräldrar är nämligen födda i Kallstadt i Tyskland och Trumps pappa sa under andra världskriget att han kom från Karlstad i Sverige. Nu tar han klivet in i politiken och han är van att få som han vill. Om det är bra eller dåligt återstår att se.

Många löften, många vändningar

Han gick ut med många löften. De som tappat tron på USA och ville se en förändring trodde på honom och röstade på Donald Trump. Var det bara valfläsk? Ett sätt att få röster? Ja, det har ju visat sig att han dragit tillbaka många av sina lovord. Han ville riva upp Obamacare, sjukvårdsreformen, men efter ett samtal med president Obama, kommer han att behålla en del av reformen. Han skulle bygga en mur mot Mexiko, som de skulle bekosta. Men Mexiko har inte pengar och inte USA heller. Många som röstade på honom börjar redan nu tvivla på honom. Den 20 januari 2017 svär han eden och har makten att styra USA och resten av världen som han vill.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Enpartistaden – En sajt om världens mäktigaste män och kvinnor